donderdag 14 april 2011

Dom vogeltje

Vanmorgen werd ik wakker van een vogeltje met een IQ van 6.
Tot zes kon hij tellen, verder niet.
Vijf keer de zelfde toon en de zesde was lager.
Dit kon hij naar mijn idee uren volhouden. Ik sliep niet meer.
Soms was hij buitengewoon creatief en telde tot 5 of zelfs tot 4.
Met natuurlijk de laatste toon lager dan de anderen.
Dat van hoger naar lager gaan in toon is ook symbolisch voor zijn verminderende intelligentie.
Is het jou ook opgevallen dat vogels minder intelligent worden?
Mij wel, maar ja, ik luister nog naar vogels.
Vogels zingen ook minder traditioneel tegenwoordig.
Het oude repertoire raakt uit.
Daarmee gaat ook een oude vogel-wijsheid verloren.
En niemand heeft het in de gaten. Niemand kan het wat schelen.
Toch is het triest.
Ja, mijn vogeltje met afnemende intelligentie met een IQ van nu waarschijnlijk minder dan 6 zingt af en toe Beethoven. ta,ta ta, taaaah. of eigenlijk fu, fu, fu fuuuh...
Met de laatste toon lager als de anderen als bij de 5e symfonie van Beethoven.
Ik geloof nooit dat de vogeltjes in de tijd van Beethoven zo achterlijk waren.
Kijk, die achterlijke vogeltjes planten zich ook gemakkelijk voort omdat de meeste vogels zo doof als een kwartel zijn geworden ( als Beethoven). Als zij dan een traditioneel vogeltje met een uitgebreid repertoire aan historisch correcte vogelmelodieƫn horen zingen dan horen ze dat niet meer. Het klinkt voor hen als voor de meeste onder ons E= MC2 klinkt, dus als volledig onbegrijpelijke taal.
Ik weet wel hoe dat komt: USB-masten oftewel GSM-masten zijn verspreidingspunten van het kwaad in de wereld. Alles en iedereen wordt er oliedom van. Zo dom als een oliebaron. En die zijn dom, geloof mij maar.
Kijk, die USB-masten verspreidden allemaal ultrasone tonen en klanken en multi afstompende vibraties.
Kijk naar de bomen bijvoorbeeld. Bomen zijn veel meer dan dat ze lijken. Althans ze waren meer dan dat ze lijken. Bomen horen databanken te zijn van kennis, eigenlijk de USB-sticks van Moeder Aarde. Ze pluggen met hun wortels direct in de harde schijf van Moeder Aarde, die dan weer via het 'Universum wide web' inlogt op de kennis van de kosmos, die op zijn beurt weer in directe verbinding staat met God de vader, met zijn lange witte baard, vriendelijke ogen en ietwat domme glimlach op zijn gezicht.
Tja, als die wat slimmer was geweest dan had Hij het wel anders gecreƫerd, toch?!
Ja, jongens en meisjes Darwin had bijna gelijk met zijn Evolutie theorie.
Ja , Duh, hoor ik jullie denken. Helemaal goed!: neem de D, in jullie geval Duh ( zo leerden wij het alfabet op de lagere school, we zeiden Duh tegen de D, spreek uit Dee...tegenwoordig komt de jeugd niet verder)
Neem nu de Duh en plaats deze voor Darwin’s theorie en ja, daar zijn we: devolutie!
Dat is het proces waar we in zitten.
En dat komt alleen maar door die domme USB-masten.
Stel je voor: een boom sidderend van wijsheid en kennis. Een vogel land in die boom. Met zijn pootjes en nageltjes logt hij direct in op de wijsheid van de kosmos, begint te zingen en zingt een lied waar Einstein van achter over valt en E=MC2 begint te bazelen.
Kijk zo behoort kennis en wijsheid zich te verspreidden.
Het is niet voor niets dat bomen niet zichzelf meer mogen uitzaaien. Dit om te voorkomen dat ze in de oude wijsheid inpluggen. Nee, ze worden doelbewust door FBI agenten net naast het oeroude systeem gepland. En dan om het niet te veel te laten opvallen plaatsen zij USB-masten naast de meest heilige eiken en andere bomen van kennis. De USB-mast wordt geactiveerd en hup alle informatie wordt gedelete, verwijderd, erased , uitgevlakt, weggestuft. En als er dan zo’n niets vermoedend vogeltje van de oude school opgegroeid en opgevoed in een traditionele familie op een tak van zo’n gebrainwashte boom landt en inlogt: ‘flop’ weg alle kennis. En wat krijgen we dan : fu, fu, fu, fuuh.
Juist een dom vogeltje met een IQ van 4.

14-04-2011, Philip van der Zee, Schoon Lierke (B) www.donderelf.nl

3 opmerkingen:

  1. Dit is wel een triest verhaal Philip. Ik hoop dat het maar fantasie is. Want wat moeten we met domme vogeltjes? Ze blijven lief, hoe dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zat ik daarstraks naar de merel in onze tuin te kijken. En de heggemus en de koolmees. En ik meende inderdaad een iets dommere oogopslag te zien. Kan ook niet anders, als je beseft dat er gigantisch veel kennis gewoon los in de lucht zweeft, www!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi. Bomen als de USB sticks van moeder natuur. Vroeger legden we technische ontwikkelingen uit aan de hand van beelden uit de ons bekende wereld (denk maar aan de term "bureaublad"). Hoe lang duurt het nog voor we met behulp van computerterminologie de natuur moeten uitleggen aan mensen?
    Mooi verhaal voor Wereldverteldag 2011 (thema "bomen") ;-)

    BeantwoordenVerwijderen